Welkom op de website van stichtingstraat

Stichting Straat organiseert sinds 2003 culturele evenementen omtrent Tilburgse straten en stadsgebieden. Middels een gevarieerd programma belichten we verleden, heden en toekomst van zo’n omgeving. Met aandacht voor o.a. architectuur, erfgoed, bewonersverhalen, monumenten, stadsnatuur, details in het straatbeeld etc.

Sinds 2017 onderhouden Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten een structureel samenwerkingsverband om nog doelgerichter te kunnen werken, en om een veelkleurig en spannend programma te presenteren.

Die succesformule bestaat uit excursies, exposities, een boek, films/documentaires, alsmede een spectaculair slotweekend met dans, theater, muziek, zang en andere presentaties. Hierbij betrekken we ook lokale wijkcentra, ondernemers, culturele instellingen, verenigingen, gidsen, historici etc.

Het volgende evenement vindt plaats van 6 september t/m 6 oktober 2019 en is getiteld: Groeten uit Berkel-Enschot. Dan laten we ons licht dus schijnen op de gemeente die sinds 1997 formeel onder Tilburg valt.

Via het menu links houden we u op de hoogte van de stand van zaken omtrent de activiteiten die we in 2019 organiseren.