Museum Zusters van Liefde

Kloostermuseum speciaal geopend

In het moederhuis van de Zusters van Liefde aan de Oudedijk werden de voorbije 185 jaar jonge vrouwen opgeleid en de wereld ingestuurd om zich in te zetten voor de Ander. Op een groot aantal plaatsen in Nederland hebben zusters scholen en ziekenhuizen opgericht, en zorgden zij voor weeskinderen, bejaarden en gehandicapten. Ook buiten Nederland waren en zijn nog steeds zusters actief in onderwijs en gezondheidszorg, de Filippijnen en Brazilië. Zij vertrokken vanuit de Oude Dijk naar ‘de missie’ in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Achter de lange kloostergevel aan de Oudedijk bevindt zich het congregatiemuseum van de zusters. Dit museum wordt tijdens het evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk speciaal geopend voor alle belangstellenden. Het museum is ingericht in een voormalige kapel. Tijdens rondleidingen krijgt u een goed beeld van het leven en de vele werken van de zusters, en van de historie van de congregatie. Na het museumbezoek is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Voor het museumbezoek dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan t/m uiterlijk 31 augustus. Per groep kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelname is gratis! De rondleiding duurt ca. 1½ uur.

Data: 5, 9, 12, 16, 23 en 26 september

Aanvangstijd: 14.00 uur

Aanmelden via: 013-5433196 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree: Oudedijk 1