Ton Crone / NIAf

Het Nederlands Instituut voor Animatiefilm in de St. Jospehstraat

 

Wij zijn een nationaal instituut dat (…) jonge professionele animatiefilmers de gelegenheid biedt om zich verder te specialiseren, te experimenteren en onderzoek te doen. (…)

 

Regelmatig komen er internationaal bekende animatiefilmers over om deze jonge animatiefilmers te begeleiden, een workshop te geven of een lezing. Dat zijn niet alleen mensen van bekende studio’s als Pixar of Disney maar ook (…) die zeer kunstzinnige animatiefilms hebben gemaakt en op belangrijke festivals prijzen hebben behaald. (…)

 

Naast de Animatie Ateliers verzorgen we de distributie van Nederlandse animatiefilms wereldwijd. (…) Ook in Nederland distribueren we animatiefilms voor filmtheaters en bioscopen. (…)

 

Het monumentale pand aan de St. Josephstraat is er een met geschiedenis. Het is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van een van de directeuren van de BeKa-fabrieken. Het is een woonhuis met koetshuis. In het koetshuis zijn de ruiven nog te zien voor de paarden. Het bedienend personeel woonde boven op zolder. (…) Het koetshuis is in 2004 gerestaureerd en is nu een kantoorpand (…). De villa wordt waarschijnlijk in de loop van (…) 2007 onder handen genomen. (…)

 

Het is een oud maar fijn pand met allerlei bijzondere versieringen en afwerkingen.