Bewonersverhalen: Ad de Beer

Ik vind het een “kaaigoed” idee om “Dun HaajKaant” te laten herleven !
Wie ben “IK”:

Ad de Beer, tot mijn 17 in het Lijnsheike gewoond. schuin tegenover “den Oeper” of wel recht tegenover Café, eerst Van Dal, toen Van Gool en als laatste Jan Hommelen (Den Hommel). Dit op de boerderij van boer De Beer, waar regelmatig op het weiland tegenover Oppermans, festiviteiten werden georganiseerd, zoals het meest bekende, het jeugdcircus, maar ook veekeuringen, ponnyconcours en andere zaken. Mijn ouders zijn d.m.v. onteigening, ongeveer als laatste boer van de totaal 56 verdwenen boerderijen uit Den Heikant vertrokken naar Langenboom.

Zelf heb ik mijn volledige jeugd op het Lijnsheike doorgebracht ( bij de KPJ gezeten, dansen bij het Wit Perdje toen ik het patronaat ontgroeid was, enz) en later na mijn 22ste nog 2 jaar bij mijn tante in de Heikantsebaan gewoond, tegenover Schaapsmeerders (grafzerken) omdat ik het bedrijf verruild had voor Interpolis. Misdienaar geweest “bij Koster” Jan de Graaf, annex sigaren en sigaretten winkel. Mijn ouders zijn later toen het bedrijf verkocht is teruggekomen in de oude “Quirijnstok” of wel de Debussylaan gaan wonen.

Waarom deze introductie; Ik ken en herken nog steeds veel van Den Heikant en zijn eerdere bewoners. Fiets er regelmatig door en ga nog graag naar Peerke en heb zelfs contact met oude Heikanters, vertrokken vrienden, boeren Vughts, Versteijnen, maar ook huidige bewoners, Ad en vrouw Corry Verhoeven, smid Verhoeven, Wil van Gils met Corry Kennis, de dochter van de organist in de kerk.

Ik kan zo nog veel meer “verhalen” , maar ik weet niet of je daar nu op zit te wachten. Mocht ik een bijdrage aan je initiatief om Den Haaijkaant te laten herleven wil ik hier graag bij helpen. Wil je er gebruik van willen maken dan hoor ik het graag.

Met vriendelijk groet, Ad de Beer

Deel deze pagina: