De Reit: leren, wonen, werken, zorgen

Dit evenement vond plaats van 23 maart t/m 23 april 2023.

For non-native speakers we have provided the text with an English translation

Introductie
(Introduction)

Van 23 maart t/m/ 23 april 2023 organiseren we een evenement in De Reit. Deze Tilburgse stadsuitbreiding ontstond vanaf begin jaren ’60 en groeide geleidelijk tot een veelzijdige wijk.

  meer informatie – read more

Huis van de jaren zestig
(House of the sixties)

Keer voor even terug in de tijd en bezoek het huis van de jaren ‘60. Een ideale plek om samen herinneringen op te halen en om te beleven hoe men destijds leefde.

  meer informatie – read more

Excursies architectuur
(Excursions architecture)

Wandel mee langs de veelzijdige architectuur en de karakteristieke stedenbouwkundige ontwikkeling van De Reit. Met veel beziens- en wetenswaardigheden.

  meer informatie – read more

Excursies Bedaux
(Excursions Bedaux)

Jos. Bedaux (1910-1989) was een van de weinige Tilburgse architecten die nadrukkelijk zijn ‘handtekening’ in De Reit achterliet. Zijn zoon Frans neemt je mee langs beeldbepalende, belangwekkende en minder opvallende creaties.

  meer informatie – read more

Excursies Tilburg University
(Excursions Tilburg University)

In 1959-1962 ontstond het eerste gebouw van de Kaholieke Hogeschool, nu Tilburg University. Sindsdien zijn op de campus diverse gebouwen verrezen. Deze veelzijdige architectuur is slechts één aanleiding voor een onderhoudende tour.

  meer informatie – read more

Terug naar la Cabane
(Back to La Cabane)

Dansfeest in het roemruchte La Cabane op de originele locatie aan de Academielaan. Terug naar oude bekenden en de muziek uit de jaren 70 en 80.

Dit feest vindt plaats op 15 en 21 april 2023. Alle tickets zijn inmiddels verkocht.

  meer informatie – read more

Rondleidingen stadsnatuur
(Excursions urban nature)

De Reit is een wijk met veel groen. De Oude Warande, de campus, het langgerekte park langs de Prof. Cobbenhagenlaan, biodiversiteitstuinen, het zijn slechts enkele voorbeelden van de Reitse stadsnatuur. Ga mee op ontdekkingstocht.

  meer informatie – read more

Tentoonstelling
(Exhibition)

De Reit groeide sinds 1960 van een landelijke en schaars bewoonde omgeving naar een dynamische stadsgebied. Deze ontwikkeling wordt op de expositie getoond in woord en beeld.

  meer informatie – read more

Verhalen
(Stories)

Berry van Oudheusden interviewde (oud-)bewoners van De Reit over hun herinneringen aan de wijk, hun huidige beleving en toekomstverwachtingen. Dit leverde verrassende, ontroerende en veelzijdige verhalen op. Bovendien kwamen albums tevoorschijn met unieke foto’s. Veel lees- en kijkplezier!

(no translation in English)

  lees de verhalen

Kindercollege basisschool Harten4

Op vrijdag 31 maart geeft professor Ton Wilthagen van Tilburg University een BESLOTEN college in groep 7/8 van basisschool Harten4 (Cederstraat). Dit i.h.k.v. het evenement De Reit. Het college wordt georganiseerd door Tilburg University Junior, om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en de universiteit.
(no translation in English)

  meer informatie

Spectaculair slotweekend
(Spectacular closing weekend)

Het evenement wordt op 22 en 23 april afgesloten met een veelzijdig programma op diverse locaties op de Prof. Cobbenhagenlaan en bij Tilburg University. Met dans, muziek, theater, zang, poëzie en andere activiteiten.

  meer informatie – read more