Lijnsheike revival

Een oude verbinding wordt weer tot leven gebracht met enerverende activiteiten en ingenieuze ingrepen in het straatbeeld en parkaanzicht.

Het Lijnsheike was ooit dé verbindingsweg tussen ‘stad’ en de Heikant, en daarna richting Loon op Zand, Waalwijk, Udenhout etc. Het was een zogeheten ‘lint’ dat de herdgangen Goirke en Heikant verbond. In de jaren twintig verdwenen stukjes Lijnsheike voor de aanleg van ringbaan en kanaal. Later werd 200 meter herbenoemd tot Oude Lind. Eind jaren ‘60 werd 800 meter van de plattegrond geveegd voor een winkelcentrum, woningen en parkjes. Nu resteert 200 meter tussen de Beethovenlaan en Leharstraat.

Vanaf 3 september kunt u terug in de tijd reizen en het verdwenen Lijnsheike bezoeken. In het park achter het Wagnerplein vindt u een reconstructie van de boerderij van Huijbregts die op die plek stond, en kunt u een tentoonstelling*) bezoeken over allerlei historische en actuele aspecten van het Lijnsheike. Met een link naar de (bouw-)ontwikkelingen die in deze omgeving gaan plaatsvinden.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens het slotweekend op 2 en 3 oktober tussen 12:00 en 17:30 uur

Verdere info volgt spoedig.

Deel deze pagina: