Stichting Straat

Activiteiten

Stichting Straat organiseert sinds 2003 culturele evenementen waarin Tilburgse straten, buurten, wijken of stadsgebieden centraal staan. Middels een gevarieerd maandprogramma belichten we het verleden, het heden en de toekomst van zo’n stadsomgeving, met aandacht voor o.a. architectuur, erfgoed, monumenten, geschiedenis, natuur, details in het straatbeeld etc. We willen de inwoners op een nieuwe manier hun woonomgeving laten BELEVEN en alle belangstellenden op een unieke manier in contact brengen met een bijzonder stukje Tilburg.

Elke editie, dat gedurende een hele maand gestalte krijgt, wordt mede uitgevoerd door partners in het betreffende gebied, zoals wijkcentra, ondernemers, bewoners, culturele instellingen, scholen, verenigingen en deskundigen op het gebied van historie, architectuur, stadsnatuur en sociaal-maatschappelijke aspecten.

De aard en inhoud van elke editie hangt samen met met het historische en huidige karakter van de omgeving, maar kent wel een zekere (succes-)formule, met o.a. een boekuitgave, exposities, excursies en een slotweekend met dans, muziek, theater en andere presentaties. Alle uitingsvormen zijn gebaseerd en geïnspireerd op bewonersverhalen, bijzondere plekken en de historie.

Van 8 september maart t/m 6 oktober 2024 laten we ons licht schijnen op de wijk Sint Anna.

 bekijk hier de vorige edities

Organisatie

Bestuur
Het stichtingsbestuur controleert de financiële en productionele gang van zaken, treedt op bij formele gebeurtenissen en zet zich in voor een breed draagvlak. Tevens geeft men suggesties voor de programmering.
Het huidige bestuur wordt gevormd door Wilbert van Herwijnen (voorzitter), Hans van Berkel (secretaris), Hanneke Doevendans (penningmeester), Annemarie Pijnappel, Toine van Corven en Sandra Broekmans.

Projectleiding
De algehele projectleiding berust bij Berry van Oudheusden.

Website
Onze vaste webmaster sinds 2010 is Marc van Onzenoort van 3W ICT-diensten.