Spectaculair slotweekend

Data: 5 en 6 oktober
Locaties: zie programmaboekje
Tijden: Za. 5 okt 13:00-17:00 uur, 19:00-22:00 uur/ Zo. 6 okt 12:00-18:00 uur
Toegang: gratis (met vrijblijvende collecte)

Het evenement Sint Anna wordt op 5 en 6 oktober afgesloten met een veelzijdig en verrassend programma. Op veertien locaties in de wijk wordt het verhaal van ‘Anna’ verbeeld met dans, muziek, theater, zang, poëzie, kunstopstellingen, vertellingen en film.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober kun je de middagen en een avond dwalen door Sint Anna, op weg van de ene levensfase van Anna naar de andere. Naar o.a. Anna die verwekt wordt, het levenslicht ziet, opgroeit, verliefd wordt, op vakantie gaat, zelf een kind baart, haar partner verwelkomt en verliest, ouder wordt, in verval raakt en overlijdt. Anna, de vrouw van alle tijden, de universele vrouw! Een slotweekend als ode aan ‘de vrouw’.

De veertien plekken in Sint Anna waar de optredens plaatsvinden hebben hun elk eigen historie en karakter. Die eigenschappen vormen de basis voor de voorstellingen waarin Anna’s levensstadia gestalte krijgen. Een pleintje, speeltuin, kloostertuin, buurtcafé, dierenkliniek, kunstatelier, wijkcentrum, showroom, Mariakapel, parkeerplaats, ontmoetingsruimte, park, brandweerkazerne… Met een indrukwekkende apotheose in de Capucijnenkerk.

In september wordt een programmaboekje in Sint Anna en op vele plekken in Tilburg verspreid. In wijkkrant De Koppel staat half september een uitgebreid artikel. Op deze website is het programmaboekje t.z.t. te downloaden.