Tripel Sint Anna – Café De Troubadour

Geniet tijdens het evenement en daarna van een speciaal gebrouwen Tripel, die uiteraard werd vernoemd naar de wijk waar het bier ‘geboren’ werd en naar de enige plek waar deze ‘heilige’ geschonken wordt.

Berry van Oudheusden kwam met het idee om t.g.v. dit evenement een speciaalbier het levenslicht te laten zien. Na overleg met Rob Verbunt van De Troubadour en Miel Blok van Beer Dudes werd gekozen voor een tripel fenegriek, 8,8%, gebrouwen in Weert. Er komen (slechts) 600 flesjes in omloop, waarmee er sprake is van een collectors item. Het bier is uitsluitend verkrijgbaar bij Café De Troubadour, Capucijnenstraat 54.

Het etiket van deze tripel is ontworpen door Sander Neijnens. Hij gebruikte het pictogram dat voor TilburgsAns werd ontworpen door zijn kompaan Ivo van Leeuwen. Dit pictogram is een gestileerde weergave van De Troubadour, het oudste nog bestaande café van Tilburg (sinds 1881). Daarom werd De Troubadour opgenomen in de nog altijd groeiende reeks van pictogrammen van TilburgsAns, waarvan ook het lettertype op het etiket werd toegepast.

De tripel is vanaf zondag 8 september verkrijgbaar in De Troubadour. De kostprijs wordt t.z.t. bekendgemaakt. Voor meer info over het lettertype en de pictogrammen van TilburgsAns zie www.tilburgsans.nl

etiket met het pictogram en lettertype van TilburgAns