Verhalen en herinneringen

Het leven in een wijk wordt gekleurd door de mensen die er nu leven, die er ooit woonden of die er, om wat voor reden dan ook, vaak komen. Mensen met herinneringen aan of verhalen over hún Sint Anna. Die mensen willen wij graag spreken.

Hier verzamelen we verhalen van personen die zich betrokken voelen bij Sint Anna. Als (oud-)bewoner, ondernemer, cafébezoeker, welzijnswerker, senior, kunstenaar… Hun herinneringen geven hopelijk een veelzijdig beeld van dit bijzondere stukje Tilburg, in verleden en heden. Wij benaderen personen rechtstreeks, vanwege onze voorkennis van hun band met Sint Anna. Daarnaast willen wij iedereen verleiden om deze ‘erfenis’ mede kleur te geven.

Want verhalen zijn belangrijk, en het vastleggen daarvan is misschien nog belangrijker. Want daarmee conserveer je verschillende tijdsbeelden, vergane glorie, tradities, oude en nieuwe inzichten, mooie sfeerbeelden… Zeker als er ook nog foto’s of andere tijdsdocumenten op tafel komen. En hopelijk gaan komende generaties hier weer plezier aan beleven!

Dus! Heb je speciale herinneringen aan Sint Anna of heb je een bijzondere band met de wijk? Wil je jouw verhaal delen? Neem dan contact met ons op via info@stichtingstraat.nl. Hopelijk doe je mee!

Hieronder zie je wie ons al te woord stonden. Klik op een naam en lees met veel plezier!